Bingo online

Ett av de spel som växer snabbast på nätet är bingo. Inflytandet från den amerikanska bingokulturen är stark, och det finns många varianter.

Med tanke på hur populärt tv-programmet Bingolotto var under sin storhetstid på 90-talet, och med tanke på hur många bingohallar som har funnits i Sverige, skulle det knappast vara överraskande om bingo på nätet inom en snar framtid blir en storsuccé även i Svea Rike.

Prototypen för bingo på nätet är den amerikanska bingon, som på många sätt liknar den svenska. Brickorna har vanligen 25 rutor, arrangerade i en kvadrat. Eftersom amerikaner älskar valfrihet kan spelarna själva fylla i de tal de själva vill på brickan, eller så spelar man med en förtryckt bricka som man köper. Det finns även en variant där den som klarar sig längst utan att få bingo vinner. Denna variant kallas ”death bingo”. Det finns ytterligare en uppsjö av varianter att välja på i amerikanska bingohallar, och på nätet är de ännu fler.

Inte alltid vanlig bingo

En anledning till att bingo har blivit så populärt är att det ofta spelas med en progressiv prissumma. Detta tillämpas även på många spel där det gäller att förutse ett resultat, som i Stryktipset. I bingo går det till så att för varje runda som spelas ökar jackpoten. Till slut kan det bli en ansenlig summa man spelar om, men då kan det å andra sidan krävas att man fyller en hel bricka för att kunna ropa ”Bingo!” Många spelar därför på flera brickor samtidigt, upp till 30 stycken är inte ovanligt. I en bingohall tejpar storspelarna därför fast sina brickor i bordet. På nätet behövs ingen tejp, men om man måste markera varje siffra själv på sin digitala bricka bör man inte ha fler brickor än vad som ryms på ens datorskärm. Att spela på 30 brickor samtidigt i en mobiltelefon är inte att rekommendera!

  • Tipsa oss

    Hör av dig med tips eller synpunkter till info@musis.se