Svensk vann poker-VM – åker hem med 74 miljoner kronor

Svenske Martin Jacobson fick efter en hård kamp mot norrmannen Felix Stephensen äntligen titulera sig  som första svensk i WSOP (World Series of Poker) och den nätta prissumman på tio miljoner dollar, ca 74 miljoner svenska kronor.

10460340-isolated-chips-with-pathInför sista speldagen låg Martin på en andraplats, men lyckades överglänsa norrmannen hela vägen till segern. Kvart i sju på morgonen svensk tid stod det klart att guldet var vårt. Tvåa kom norrmannen Felix Stephensen som plockade hem 5,1 miljoner dollar, ca 38 miljoner kronor, vilket man kan läsa mer om på Nyheter 24.

Redan innan nattens spel hade Martin som är från Lidingö i Stockholm skrivit svensk poker historia: Han var innan nattens spel, en av tre personer kvar i WSOP. Så bra har ingen svensk lyckats komma tidigare. Martins vinst kan bara ett fåtal svenska idrottsbedrifter jämföras med enligt Aftonbladet, som Björn Borgs titelsvit i Wimbledon, Ingemar Johanssons VM-seger i tungvikt mm.

Martin hyllas av profilerna

Enligt Expressen Hyllas han både under själva finalbordet och efter att det var avgjort så var det många pokerprofiler som hyllade svenskens spel.

  • Martin Jacobsons spel kommer gå till historieböckerna som en av det absolut bästa finalinsatserna i pokerhistorien. Han har varit helt fantastisk, skriver Mike Matusow på Twitter och får medhåll av ESPN:s expertkommentator Antonio Esfandiri.
  • Det tar emot att hålla med Matusov, men Martin har spelat helt fantastiskt på alla sina händer, nästan inga misstag alls. Det är förmodligen den bästa insats jag har skådat vid ett finalbord i main event. Även Phil Hellmuth hyllade svensken i ESPN:s sändning när endast tre spelare satt kvar vid finalbordet.

”Jag är nog chockad”

Omedelbart efter vinsten såg Martins vänner mer lyckliga ut än han själv, trots en världsmästartitel. Jag är så chockad, känner ingenting för tillfället säger Martin. Jag har tur som har så många otroliga vänner som har stöttat mig i förberedelserna inför det här, det betyder otroligt mycket för mig. Vännerna har även fungerat som rådgivare under tävlingen, som satt på första raden. Att poker sprider sig och blir allt större är det många som håller med om, och jag rekommenderar den här sajten om man vill ge sig in i denna sport men testa på lite onlinespel i form av slots först.

  • Tipsa oss

    Hör av dig med tips eller synpunkter till info@musis.se